PROIECTUL PILOT
Proiectul ” Locuirea sub liniile de înaltă tensiune” îşi propune să aducă lumină într-o problemă de multe ori ignorată sau trecută cu uşurinţă cu vederea, dar care poate avea un impact major asupra comunităţilor care locuiesc sub liniile de înaltă tensiune.
Proiectul a avut următoarele obiective:
- Obiectiv 1: Identificarea așezărilor informale aflate sub liniile de înaltă tensiune din județele Brașov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara.
- Obiectiv 2: Cartografierea și analiza problemelor așezărilor informale aflate sub linii de înaltă tensiune în 8 județe.
- Obiectiv 3: Formularea de 5 propuneri și recomandări privind accesul la energie electrică în comunitățile aflate sub liniile de înaltă tensiune.
Grup țintă:
Beneficiari direcți
- 10000 de locuitori din așezările informale aflate în proximitatea sau sub liniile de înaltă tensiune – beneficiari sunt cetățenii din comunitățile cartografiate ale căror probleme vor fi cunoscute public
- UAT-urile (Primării) care au așezări informale în proximitatea liniilor de înaltă tensiune din 8 județe – sunt acele primării care au pe teritoriul administrat așezări informale cu gospodării aflate sub liniile de înaltă și medie tensiune
- Societățile comerciale proprietare ale rețelelor de transport din cele 8 județe
- 8 Consilii Județene
- ANRE
- Ministerul Fondurilor Europene
- Alte ONG-uri care lucrează în domeniul drepturilor omului, a locuirii informale